Authentico-Martin-Fabiansson

Nu startar Authentico upp i USA

Bolaget Authentico går med nya vd:n Martin Fabiansson från klarhet till klarhet. Under november 2020 har ett helägt dotterbolag samt kontor satts upp i USA och en ny referenskund har dessutom börjat använda Authenticos lösning Ciphra.

– Den största marknaden för Authentico finns i USA. Eftersom amerikanska bolag helst vill göra affärer med andra USA-registrerade företag är detta ett viktigt första steg för att etablera oss på marknaden, säger Martin Fabiansson, vd på Authentico.

Tidigare i år tillträdde Martin Fabiansson som ny vd för Authentico. Hans karriär i USA och inom säkerhetsrelaterade it-produkter tillför ett värdefullt nätverk. Nu har det helägda dotterbolaget i USA startat upp under namnet Authentico Technologies INC och är registrerat i Delaware. Kontoret är förlagt på andra sidan landet, i staden Seattle, där också företagets första referenskund, riskkapitalföretaget Conway Jarvis & Associates finns.

– Kontoret är just nu hos samma venture capital-bolaget som testar vår teknologi Ciphra i skarp nätverksmiljö. I USA finns inte något enhetligt säkerhetssystem för login som vi exempelvis har i Sverige med bank-id, det är också den marknad som har flest och störst företag med kundrelationer över internet.

Authentico har aktiva dialoger med flera större företag och målsättningen är att till hösten 2021 ha fyra namnkunniga referenskunder.

– Eftersom marknaden är så decentraliserad är det osannolikt att de någonsin kommer ha en standard för säkerhet, det är också en stor fördel för oss. Sedan har många amerikanska företag råkat ut för allvarliga dataintrång vilket gör att många letar efter en lösning som vi erbjuder.

Branschmedier i Sverige har publicerat artiklar om Authentico, bland annat BusinessTech och Realtid.

Vill du läsa mer om Authentico kan du besöka deras webbplats här.

News

The latest updates from Authentico